Violeta

Violeta
133.56 RON
4.08 2693 recenzii
Istoric, Fictiune, Realism magic, Ficțiune literară

Acest roman cuprinzător din autorul de bestseller -uri New York Times al revistei A Long Petal of the Sea spune povestea epică a lui Violeta del Valle, o femeie a cărei viață se întinde pe o sută de ani și este martoră la cele mai mari răsturnări ale secolului al XX-lea. Violeta vine pe lume într-o zi furtunoasă din 1920, prima fată dintr-o familie de cinci fii gălăgioși. Încă de la început, viața ei va fi marcată de evenimente extraordinare, căci valurile Marelui Război încă se simt, chiar dacă gripa spaniolă ajunge pe țărmurile patriei ei sud-americane aproape în momentul nașterii.Prin preștiința tatălui ei, familia va trece nevătămată prin această criză, doar pentru a se confrunta cu una nouă, pe măsură ce Marea Depresiune transformă viața elegantă de oraș pe care a cunoscut-o. Familia ei pierde totul și este forțată să se retragă într-o parte sălbatică și frumoasă, dar îndepărtată a țării. Acolo, ea va deveni majoră, iar primul ei pretendent va veni să cheme. . . .

Ea își spune povestea sub forma unei scrisori către cineva pe care îl iubește mai presus de toți ceilalți, povestind dureri devastatoare de inimă și treburi pasionale, vremuri atât de sărăcie, cât și de bogăție, de pierderi teribile și de bucurie imensă. Viața ei va fi modelată de unele dintre cele mai importante evenimente din istorie: lupta pentru drepturile femeilor, ascensiunea și căderea tiranilor și, în cele din urmă, nu una, ci două pandemii.

Povestită prin ochii unei femei a cărei pasiune, hotărâre și simț al umorului de neuitat o vor purta printr-o viață întreagă de tulburări, Isabel Allende ne aduce încă o dată o epopee care este în același timp puternic inspirată și profund emoționantă.

Cartea Violeta

Cartea violet