She Who Became the Sun

Cartea She Who Became the Sun in Romana

Cartea Cea care a devenit Soare in Romana

Mulan întâlnește The Song of Achilles ; un debut împlinit, poetic al războiului și al destinului, care mătura o China alternativă epică.

„Refuz să nu fiu nimic...”

Într-un sat afectat de foamete pe o câmpie galbenă prăfuită, doi copii au două sorti. Un băiat, măreție. O fată, nimic...

În 1345, China se află sub stăpânire dură mongolă. Pentru țăranii înfometați din Câmpia Centrală, măreția este ceva ce se găsește doar în povești. Când celui de-al optulea fiu al familiei Zhu, Zhu Chongba, i se dă o soartă de măreție, toată lumea este nedumerită cu privire la cum se va întâmpla. Soarta neantului primită de cea de-a doua fiică inteligentă și capabilă a familiei, pe de altă parte, este doar cea așteptată.

Când un bandit îi atacă pe cei doi copii orfani, Zhu Chongba este cel care cedează disperării și moare. Disperată să scape de propria ei moarte sortită, fata folosește identitatea fratelui ei pentru a intra într-o mănăstire ca tânăr novice. Acolo, impulsionată de dorința ei arzătoare de a supraviețui, Zhu învață că este capabilă să facă orice este nevoie, oricât de insensibilă, pentru a rămâne ascunsă de soarta ei.

După ce sanctuarul ei este distrus pentru că a susținut rebeliunea împotriva stăpânirii mongole, Zhu folosește șansa pentru a revendica un alt viitor cu totul: măreția părăsită a fratelui ei.