Hester

Isobel Gamble este o tânără croitoreasă care poartă generații de secrete când pornește din Scoția la începutul anilor 1800 împreună cu soțul ei, Edward. Un farmacist care a căzut sub vraja opiumului, mormanul lui de datorii i-a forțat să fugă din Edinburgh pentru un nou început în Lumea Nouă. Dar la numai câteva zile după ce au sosit în Salem, Edward se alătură brusc unei nave care pleacă ca medic – lăsând-o pe Isobel fără bani și singură într-o țară străină, forțată să-și croiască drum prin orice mijloace posibile.

Când îl întâlnește pe un tânăr Nathaniel Hawthorne, cei doi sunt atrași instantaneu unul de celălalt: el este un bărbat bântuit de strămoșii săi, care a trimis femei nevinovate la spânzurătoare, în timp ce ea este o lucratoare neobișnuit de talentată, tulburată de propriile ei talente ciudate. Pe măsură ce săptămânile trec și revenirea în siguranță a lui Edward devine din ce în ce mai puțin probabilă, Nathaniel și Isobel se apropie din ce în ce mai mult. Împreună, ei sunt o muză și un povestitor întunecat; vrăjitorul și vrăjitorul. Dar care este care?

În această poveste senzuală și hipnotizantă, o tânără imigrantă se confruntă cu trecutul complicat al țării noastre și învață că ideile Americii despre libertate și libertate nu se ridică adesea la promisiunea lor. Întrețesută cu povestea lui Isobel și Nathaniel este o interogație vie despre cine ajunge să devină un american „adevărat” în prima jumătate a secolului al XIX-lea, o descriere a timpurilor de început ale căii ferate subterane din New England și interstițiale atmosferice care surprind lungul istoria femeilor „neobișnuite” fiind acuzate de vrăjitorie. Investigat meticulos, dar imaginat în mod evocator, Hester este o poveste atemporală despre artă, ambiție și dorință care examinează rădăcinile puterii creatoare feminine și bărbații care încearcă să o închidă.

O reimaginare vie a femeii care a inspirat Hester Prynne, eroina tragică a The Scarlet Letter a lui Nathaniel Hawthorne și o călătorie în moștenirea de durată a proceselor de vrăjitorie din New England.

Cartea Hester