As Long as the Lemon Trees Grow

Cartea As Long as the Lemon Trees Grow in Romana

Cartea Atâta timp cât lămâii cresc in Romana

Salama Kassab era student la farmacie când strigătele de libertate au izbucnit în Siria. Își mai avea părinții și fratele ei mai mare; încă mai avea casa ei. A avut o viață normală de adolescentă.

Acum Salama este voluntar la un spital din Homs, ajutând răniții care inundă zilnic prin uși. În secret, totuși, ea este disperată să găsească o cale de ieșire din țara ei iubită înainte ca cumnata ei, Layla, să dea naștere. Atât de disperată, încât și-a manifestat o întruchipare fizică a fricii ei sub forma tovarășului ei imaginar, Khawf, care o bântuie fiecare mișcare în efortul de a o menține în siguranță.

Dar chiar și cu Khawf care o presează să plece, Salama este ruptă între loialitatea ei față de țara ei și convingerea ei de a supraviețui. Salama trebuie să se lupte cu gloanțe și bombe, cu atacuri militare și cu sentimentul ei schimbător al moralității înainte de a putea în sfârșit să respire liberă. Și când se întâlnește cu băiatul pe care trebuia să-l întâlnească într-o zi fatidică, începe să se îndoiască de hotărârea ei de a pleca de acasă.

În curând, Salama trebuie să învețe să vadă evenimentele din jurul ei așa cum sunt ele cu adevărat – nu un război, ci o revoluție – și să decidă cum va striga și ea pentru libertatea Siriei.