A History of Fear

Grayson Hale, cel mai infam criminal din Scoția, este mai bine cunoscut sub un alt nume: Avocatul Diavolului. Studentul american în vârstă de douăzeci și cinci de ani a câștigat notorietate imediat când a mărturisit că a ucis colegul său de clasă Liam Stewart, susținând că Diavolul l-a făcut să o facă.

Când Hale este găsit spânzurat în celula din închisoare, ofițerii descoperă un manuscris de mână care promite să răspundă la întrebarea care bântuie națiunea de ani de zile: era Hale un nebun sau spusese adevărul tot timpul?

Deranjant, Hale nu se potrivește cu un criminal. Narațiunea la persoana întâi care centrează acest roman dezvăluie un tânăr ateu acerb, proaspăt înscris la Universitatea din Edinburgh pentru a continua moștenirea tatălui său recent decedat. Având nevoie de bani, își ia o slujbă scriind o carte misterioasă pentru un străin întunecat, dar are îndoieli când proiectul începe să-i trezească satanofobia, o afecțiune rară care îl face să trăiască în teroare că Diavolul îl urmărește. În timp ce se străduiește să despartă faptele de frică, lumea lui Grayson este răsturnată după ce evenimentele îl forțează să-și înfrunte suspiciunea crescândă că lucrează pentru cel de care s-a temut în tot acest timp – și că cartea este doar începutul parteneriatului lor.

A History of Fear este o incursiune propulsivă în întunericul psihicului uman, îmbinând o atmosferă care induce groază și o povestire care palpită inima.

Un debut cu suspans literar ciudat, după căderea îngrozitoare a unui student absolvent torturat, care a fost supranumit Avocatul Diavolului pentru crima sa senzațională: uciderea unui coleg de clasă, apoi susținerea că Diavolul l-a făcut să o facă.

Cartea A History of Fear

Cartea O istorie a fricii